SCHOOL AT SEA

Nathan van Noort

School-at-Sea-scaled.jpg
 

OVER SCHOOL AT SEA

wat is dat nou precies?

School at Sea is een organisatie waarmee je in een halfjaar naar de Caribbean vaart en weer terug. 17 oktober zal deze reis van start gaan en dan zal ik een halfjaar met 36 medeleerlingen op de driemaster Thalassa wonen. Op deze boot volg ik mijn normale schoolwerk, en daarnaast doen we leuke praktische opdrachten en leer je veel over persoonlijke ontwikkeling. Mijn doel is om sterker in mijn schoenen te staan na de reis en talenten zoals leiderschap, structuur en discipline mee naar huis te nemen. In totaal leggen we een afstand van wel 12000 zeemijl af!

 

wie ben ik ( in het kort )

Ik ben Nathan van Noort, ik ben 15 jaar oud, ik woon in Diepenveen en zit in Zwolle op school. Ik zit in Zwolle op het gymnasium Celeanum in de 4e klas. Verder zit ik op voetbal, speel ik viool en hardloop of mountainbike ik regelmatig.

Ik denk dat school at sea bij mij past omdat ik van zeilen hou en hou van buiten in de natuur zijn.

MIJN DROOM

Waarvoor ik deze reis nou echt wil maken is het avontuur. Ik wil in de ochtend wakker worden en zodra ik naar buiten stap de wind door mijn haren voelen en de zeelucht ruiken. Ik wil walvissen en dolfijnen voorbij zien zwemmen alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Het lijkt me leuk om te ervaren om met alleen maar mensen van mijn leeftijd 6 maanden te leven, te koken, schoon te maken en natuurlijk te zeilen. Vulkaan beklimmen, op een van de eilanden moet toch onvergetelijk zijn. Ik wil andere culturen leren kennen.

al met al, de drang naar avontuur is waarom ik deze reis wil maken. Ik denk dat dit een kans is die ik met twee handen zou moeten aangrijpen, en dat is precies wat ik ga doen!

 
sas logo lang.png
Hoeveel kost het?

In totaal kost deze reis 25.ooo euro, Ik heb tot nu toe 10.000 euro opgehaald! Hier ben ik heel erg dankbaar voor! School at Sea is een stichting, wat betekent dat ze geen winst oogmerk (mogen) hebben. Hun medewerkers verdienen een normaal salaris en ze werken veel met vrijwilligers werk. 

Mijn acties

loterij en concert

afgelopen paar maanden ben ik bezig geweest met het op touw zetten van 2 dingen! De loterij en het concert. Deze 2 zijn nu allebei geweest en allebei naar verwachting gegaan! hieronder zie je wat foto's! 

foto concert 3.jpeg
foto concert 2.jpeg
foto concert 1.jpeg
foto concert 5.jpeg
foto concert 4.jpeg

Ik heb helemaal naar Parijs gefietst! Deze ontzettend gave fietstocht heeft plaatsgevonden tijdens de eerste week van de meivakantie, 25 april tot met 1 mei. Met Ruim 800 km op de teller heb ik deze tocht afgerond bij de arc de triomph.  Lees hieronder een stukje geschreven door School at Sea: 

Hi Nathan, hoe was de tocht naar Parijs uiteindelijk?
"Het was heel mooi. We hebben er wat langer over gedaan dan van te voren gepland maar dat was eigenlijk extra leuk."

Hoe kwam dat?
"We hebben de toeristische route genomen. Op deze manier was er meer te zien en konden we relaxter fietsen. Daardoor was de reis naar Parijs wél in plaats van 600 kilometer uiteindelijk bijna 800 kilometer."

Wat tof. En wat zou je als hoogtepunt van de tocht bestempelen?
"De hele tocht was natuurlijk erg leuk. We hebben op hele mooie plekken geslapen en veel gezien. Maar wat ik echt heel gaaf vond? Een dag lang dwalen door Brugge in mijn eentje. Mijn vader was met de camper nog onderweg, hij stond in de file, en toen had ik de dag voor mijzelf. Brugge is echt een mooie stad en alleen rondwandelen zonder dat ik wat moest vond ik erg leuk.
En natuurlijk de aankomst in Parijs…"

Mooi man! En ook niet onbelangrijk, hoeveel heb je uiteindelijk opgehaald met deze fietstocht voor je School at Sea doel?
"Bijna 2.000 euro!"

Een mooie stap dus weer naar aan boord gaan in oktober. Ga zo door!

Ik ga nog veel meer acties bedenken voor school at sea!

Mocht je dit nou tof vinden, kijk dan even op mijn gofundme pagina. Je komt daar door op het gofundmelogo te klikken. Hier vind je nog meer informatie en is eventueel de mogelijkheid om te doneren. Doneer alleen als je het kwijt kan en voel je niet verplicht!

Ik heb al een paar keer in de krant gestaan! lees de artikelen hier

Partners

IMG_4121.jpg
ReMarkAble_klant_logo_Dekaasbaas.webp
RB2_Wielers_Logo.jpg
logo eye for change.png
cropped-janse-1.png
Harmsen_logo_slideshow.png
logo_kleur.tif
Logo tandartspraktijk diepenveen.png
logo_aquatech.jpg
logo_singa_212x212.png
logo podotherapie segerink.webp

CONTACT

06 30 45 59 69